AVAC sesizează Înalta Curte

Gravitatea utilizării unei proceduri ilegale de către o entitate de drept public – Fondul de Garantare a Asiguraților – FGA, ne-a determinat să sesizăm președintele ÎCCJ și al CAB solicitând analiză în acest sens.

Este vorba despre o afectare a dreptului la integritate fizică și psihică prin restrângerea posibilităților de valorificare reală a acestuia, precum și a dreptului la un proces echitabil.

Readucem în atenție faptul că FGA a utilizat peste 4 ani și utilizează și în prezent, o procedură ilegală prin care a limitat dreptul victimelor accidentelor de circulație la o despăgubire integrală și echitabilă. Astfel, în activitatea de instrumentare daune, FGA a inventat o metodă proprie de evaluare a prejudiciului suferit de victime, metodă utilizată atât la nivelul instituției, cât și în fața instanței de judecată, încercând să impună o practică ilegală prin care să fie stabilite despăgubiri ridicole pentru persoanele vătămate corporal în accidentele de circulație.

Din păcate în multe cazurilor a și reușit, întrucât din eroare, această procedură internă a fost considerată opozabilă tuturor, fără a se verifica dacă a fost emisă cu respectarea prevederilor legale și dacă este publicată, spre informare, în Monitorul Oficial. Un act adminsitrativ nu poate fi opozabil tuturor dacă nu îndeplinește condiții clare impuse de lege și dacă nu este publicat. 

Așteptăm o reacție din partea Instanței Supreme întrucât, prin această practică, a fost afectată calitatea actului de justiție.

Scroll to Top