Forumul Siguranței Rutiere, ediția a II-a

Forumul Siguranței Rutiere, ediția a II-a, eveniment organizat în data de 20 Iunie a.c. de Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulație în parteneriat cu Senatul României prin Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a fost un maraton cu peste șapte ore de discuții aprinse. 

Mesajele transmise de reprezentanții celor trei puteri ale statului, legislativă, executivă și judecătorească, completate de materiale științifice prezentate de personalități din mediul academic și de opiniile unor specialiști, au conturat tabloul unui nou concept de eveniment, ce are ca scop identificarea și valorificarea unor măsuri eficiente de corectare a neconformităților din zona siguranței rutiere, măsuri bazate pe o analiză interdisciplinară a fenomenului. 

Deschiderea spre comunicare manifestată de organizatori încă de la prima ediție a Forumului a încurajat participanții să aibă inițiativă și astfel, la această a II-a ediție au fost depuse pe masa Senatului propuneri concrete de proiecte de lege.

La eveniment au fost prezente și victime vătămate sever în accidente rutiere, avocați, precum și persoane care au legătură cu domeniul siguranței rutiere.

Cu ocazia deschiderii Forumului a fost lansat, spre difuzare, mesajul video de interes public intitulat ”Viața și amintirile tale sunt neprețuite! Să le protejăm împreună!” util creșterii gradului de responsabilitate al participanților la trafic. Acest mesaj a fost realizat cu sprijinul unor victime ale accidentelor rutiere cărora le mulțumim în mod special, respectiv doamnei Voicu Constantina și tânărului domn Florin Moise. Aspectele esențiale legate de creația  acestui mesaj video aparțin doamnei Loredana Hatingher – Mercury 360. Filmarea realizată de doi profesioniști în domeniu, respectiv Florin Sima și Iulian Zamfira, nu putea fi posibilă fără suportul domnului Dragoș Dorcioman – DSF Center Grup. 

Jurnaliștii, prezenți în număr mare, ne-au ajutat să facem cunoscute intențiile noastre legate de acest eveniment.

Putem concluziona că a II-a ediție a Forumului Siguranței Rutiere, prin participare, interes și dezbateri, a reprezentat un eveniment de calitate, iar scopul urmărit a fost atins.

Mulțumim tuturor.

Scroll to Top