Lamuriri despre accidentul grav din Ungaria

S-au facut foarte multe speculatii si interpretari cu privire la tragicul accident din Ungaria. Ni s-a parut oportun sa intervenim si sa lamurim obligatia despagubirilor in acest caz.

In conformitate cu prevederile legii 132/2017 Asiguratorul de Raspundere Civila Auto are obligatia de a despagubii , in limita unui plafon de 6.070.000 euro, toate persoanele prejudiciate, indiferent daca se aflau in interiorul vehiculului care a produs accidentul sau in afara acestuia.

Nu se cuvin despagubiri pentru persoana care a produs accidentul. Orice alte aspecte ce privesc obligatii din partea transportatorului/utilizatorului (licente, autorizatii, etc) nu sunt elemente de excludere de la obligatiile asiguratorului cu privire la despagubiri.

Toate persoanele care au dreptul la despagubiri in urma decesului ocupantilor din autoutilitara implicata in accident trebuie sa fie compensate de asiguratorul de raspundere civila, fara exceptii.

Suntem total indignati, atat de informatiile eronate aparute in spatiul public, ce afecteaza grav familiile victimelor, cat si de pozitia unor avocati care incearca sa abuzeze de aceasta stare de vulnerabilitate a rudelor celor decedati.

Pentru informatii suplimentare, consiliere juridica si ajutor, va rugam sa apelati cu incredere la specialistii si partenerii AVAC.

Sursa foto: Antena3.ro

Scroll to Top