Siguranţa rutieră, la zi.

Peste 40.000 de persoane devin anual victime ale accidentelor de circulatie produse pe arterele rutiere ce străbat ţara noastră.

Deşi reţeaua rutieră reprezintă un factor esenţial în menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră, în România, ţara din UE cu cel mai mare număr de persoane decedate în accidente de circulaţie raportat  la un milion de locuitori,  avem în continuare cea mai mică reţea rutieră de drumuri rapide, iar componentele factorului drum precum semnalizarea rutieră, există în mare parte doar pe hârtie. Un autovehicul moder, echipat cu sisteme de ghidare în trafic funcţie de indicatoare şi marcaje rutiere, nu poate fi utilizat în România.

În faţa acestei realităţi, autorităţile încearcă să-şi transfere răspunderea către diverse firme private cu care încheie acorduri cadru pe mai mulţi ani, considerând  că astfel se achită de obligaţiile ce le revin în calitate de administratori ai reţelelor rutiere.

În cadrul emisiunii “Drumurile noastre” de la postul de televiziune B1, din data de 05.06.2020  preşedintele AVAC, domnul Cătălin Codescu a arătat care este situaţia actuală privind siguranţa rutieră din România, prezentând totodată câteva din măsurile ce pot fi implementate în scopul îmbunătăţirii acesteia.

Puteţi urmări integral emisiunea accesând link-ul : . https://youtu.be/PsEuFiY7iYQ

AVAC vă asigură de implicare susţinută şi necondiţionată, atât pentru garantarea drepturilor fundamentale ale victimelor accidentelor de circulaţie, cât şi în procesul de îmbunătăţire a climatului de siguranţă rutieră.

Scroll to Top