Accident in lant cu 2 victime si 5 autoturisme avariate. Cauza: un sofer mult prea beat

Joi, 24.05.2012, intre orele 16 si 17, la semaforul situat la intersectia dintre Calea Giulesti si Bulevardul Constructorilor, se formase obisnuita coada de masini care asteptau cu rabdare culoarea verde. Totusi, in loc de aceasta, cateva dintre ele s-au trezit intr-o postura cel putin nedorita: un accident in lant datorat unui sofer inconstient, care avea o alcoolemie de 1.15 in aerul expirat, conform testului etilotest efectuat pe loc de catre cei de la Politia Rutiera, si care a intrat cu viteza in „fundul” ultimei masini din coada.

Accidentul s-a soldat cu distrugerea a 5 autovehicule stationate la culoarea rosie a semaforului (primul autovehicul fiind adus la stadiul de „dauna totala”) si cu 2 victime (una dintre victime acuza dureri ale coloanei vertebrale si a fost transportata de urgenta la Camera de Garda a Spitalului Elias, cealalta victima avea „doar” traumatisme minore si dureri cervicale, si a refuzat interventia SMURD-ului).

LUCIAN BELEUZU, persoana care a necesitat transportul la spital, in varsta de 24 de ani, a fost diagnosticat cu leziuni cranio-cerebrale minore, leziuni ale coloanei vertebrale lombare si cervicale. De parca nu ar fi fost de ajuns cata nenorocire cauzase deja, soferul autovehiculului in culpa (B-93-DMG), GRECEANU IONEL-VIOREL, in varsta de 44 ani, avand o alcoolemie de 1.15 in urma testarii cu aparatul etilotest de catre cei de la Politia Rutiera, dupa ce si-a chemat tovarasii sa-l „sprijine”, si-a iesit din fire. Prinzand „curaj” in betia sa si enervat de victimele care ii reprosau ca nu trebuia sa se urce beat la volan, individul l-a impins pe accidentat cu spatele in autovehiculul sau si i-a aplicat scurt o corectie de 1-2 pumni in fata.Victima a ripostat, in auto-aparare (atat cat poate un om in starea sa), insa prietenul lui Greceanu, culmea, l-a cumintit, aplicandu-i un cot in gura, in loc sa-l indeparteze pe cel care a provocat accidentul, aflat in stare de ebrietate avansata.

GRECEANU IONEL-VIOREL a fost transportat si el la Spitalul Elias pentru recoltarea probelor de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei in sange, apoi a fost insotit pana la Sectia de Politie, unde si-a petrecut o mare parte din timp declarand cele intamplate. I-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada nedeterminata, i s-a deschis pentru cele savarsite, apoi a fost eliberat, acesta bucurandu-se linistit de “portitele” oferite de catre legile din Romania.

 

Sursa: http://www.speedmania.ro/2012/05/29/stiri/carambol-pe-giulesti-datorita-unui-sofer-inconstient-cu-o-alcoolemie-de-1-15-in-aerul-expirat-soldat-cu-o-victima/

 

Citeste mai mult

Leave a Comment

Scroll to Top