Mulțumim domnule președinte Klaus Iohannis!

Stimate domnule Preṣedinte

Referitor la neconstituţionalitatea legii de modificare a art. 109 din OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Vă rugăm să primiţi pe această cale mulţumirile Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie  pentru modul exemplar în care aţi înţeles să vă implicaţi în blocarea iniţiativei legislative privind limitarea excesivă în utilizarea aparatelor radar, sesizând Curtea Constituţională a României în vederea analizării aspectelor de neconstituţionalitate identificate atât de instituţia dumneavoastră, cât ṣi de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie ṣi alte câteva organizaţii interesate de siguranţa rutieră.

Curtea Constituţională a României a decis în ṣedinţa din 06.11.2018, cu majoritate de voturi, admiterea obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de Instituția Prezidențială  ṣi a constatat că dispoziţiile legii pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice sunt neconstituţionale, validând astfel demersul nostru comun în lupta pentru creṣterea siguranţei rutiere.

Aṣa cum am făcut ṣi pâna în prezent, stimate domnule Preṣedinte vă asigurăm că ṣi de acum înainte ne vom preocupa permanent ṣi susţinut pentru a veghea la respectarea drepturilor fundamentale privind integritatea fizică ṣi psihică a fiecărui participant la trafic, precum ṣi a regulilor de bună conduită în traficul rutier.

Cu deosebit respect și recunoștință,

 

Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie,

prin Cătălin Codescu, președintele asociației

Adresa Presedinte

Scroll to Top