CONTRIBUITI LA REDUCEREA NUMARULUI ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE

2% pentru AVAC

 2012 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea AVAC, completati si transmiteti, pana la data de 15 mai 2012, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.


Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE
Cod de identificare fiscala: 14199109
Cont bancar (IBAN): RO22CECEB50343RON0761105

DESCARCATI DE AICI DECLARATIA


Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

In contextul in care 2% din PIB il reprezinta sumele alocate de statul  roman pentru asigurarile victimelor accidentelor; faptul ca in fiecare an mor pe soselele Romaniei intre 1500-2000 de persoane, doriti sa contribuiti la reducerea numarului de accidente  de circulatie, la educatia cetatenilor in special a tinerilor privind necesitatea cunoasterii si respectarii legilatiei rutiere, doriti ca cetatenii romani sa beneficieze de asistenta juridica, psihologica si morala. Daca raspunsul este afirmativ, va rugam sa completati formularul.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru apărarea intereselor morale, juridice şi materiale ale victimelor accidentelor de circulaţie şi a moştenitorilor aceastora, monitorizarea consecinţelor accidentelor de circulaţie rutieră, realizarea în şcoli a unei educaţii sistematice pentru însuşirea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor, scăderea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor lor pentru victime şi societate, educarea populaţiei, a conducatorilor auto, îndeosebi a tineretului privind cunoaşterea şi respectarea normelor de conduită pe căile de transport.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuri privind implicarea AVAC in sprijinirea activitatii AVAC, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Date de contact:

E-mail: avac.ro@gmail.com

Racasan Stefan 0722.644.795

Va multumim pentru sprijin !

Leave a Comment

Scroll to Top