Minciună, ilegalitate, imoralitate

În urma adresei AVAC prin care solicităm Autorității de Supraveghere Financiară – ASF să ne comunice dacă procedura Fondului de Garantare a Asiguraților – FGA de soluționare a pretențiilor de despăgubire izvorând din vătămări corporale, respectă rigorile legii nr. 213/2015 în ceea ce privește avizarea și publicarea în Monitorul Oficial al României, ASF ne transmite că procedura în cauză NU A FOST AVIZATĂ și nici publicată în Monitorul Oficial.

Totodată ASF ne comunică punctul de vedere al FGA potrivit căruia procedura în cauza nu trebuie avizată întrucât nu produce efecte față de creditorii de asigurare și nu reglementează o activitate a FGA.

Arătăm că procedura amintită a fost utilizată, la nivelul instituției, în activitatea de instrumentare a dosarelor de despăgubire în urma unor accidente soldate cu vătămări corporale, dar și în instanță, ca probă în motivarea deciziei de respingere a pretențiilor reale de despăgubire. Cu toate că este evidentă utilizarea și totodată efectul produs în cazul acestei proceduri, instituția de garantare persistă în a induce în eroare, în a deforma realitatea, considerând probabil că nimeni nu este capabil să sesizeze această inginerie juridică ce a călcat în picioare dreptul persoanelor vătămate la o compensare integrală și echitabilă.

Nu suntem nici naivi, nici nepregătiți și nu vom renunța la a demasca astfel de practici prin care sunt duse în derizoriu despăgubirile victimelor accidentelor de circulație.

Mai jos găsiți adresa prin care ASF răspunde solicitărilor AVAC.

Scroll to Top