Traversarea în siguranță

Ce trebuie să înțelegem din această imagine?
Pentru pietoni:
Marcajul pietonal reprezintă o zonă regulamentară de traversare a pietonilor, dar nu neapărat sigură. Este obligatorie asigurarea atât la momentul angajării în traversare, cât și pe parcursul deplasării pe partea carosabilă. 
Pentru autovehicule:
Depășirea pe trecerea de pietoni este interzisă !!!
Alte aspecte:
Din imaginea analizată observăm că lipsește indicatorul rutier ”Trecere pietoni” aspect ce poate influența conduita conducătorilor auto în sensul în care aceștia să nu observe de la distanță marcajul pietonal și să fie surprinși de existența trecerii de pietoni tocmai în momentul în care s-au angajat în traversare. De aceea este important ca pietonii să se asigure temeinic și în timpul traversării, iar administratorii drumurilor publice să ia toate măsurile de asigurare a mijloacelor de semnalizare necesare desfășurării traficului rutier într-un climat de siguranță.

Siguranța rutieră este influențată de mulți factori, mai mult sau mai puțin cunoscuți și evaluați de participanții la trafic.

Nu ignorați că traumele fizice și psihice rezultate în urma unui eveniment rutier pot fi severe și permanente. Despăgubirea trebuie să fie echitabilă și integrală! Apelați la AVAC !
Campania Ești informat, ești mai puțin vulnerabil” continuă.

Scroll to Top