Saptamana mobilitatii urbane

Europa sarbatoreste anual, in perioada 16-22 septembrie, Saptamana mobilitatii europene, eveniment care culmineaza la finalul perioadei indicate, cu Ziua europeana fara  masini. Promovat de Uniunea Europeana acesta are ca scop cresterea gradului de responsabilitate in ceea ce priveste protectia mediului ïnconjurator, prin sustinerea mijloacelor de transport nepoluante.pe de o parte, iar pe de alta parte sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze.

    Săptămâna europeană a mobilității este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, cetățenii fiind invitați să încerce alternative la utilizarea propriilor autovehicule.

 Campania Săptămâna mobilității este o acțiune de sensibilizare a societatii civile, care vizează constientizarea cetătenilor si îndrumarea acestora spre utilizarea transportului publicmersul cu bicicleta, mersul pe jos. Publicul trebuie să fie informat și încurajat cu privire la necesitatea de a acționa împotriva poluării cauzate de traficul motorizat în mediul urban.

   Obiectivele campaniei: Pentru a avea o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în 2020. Acestea includ:

  • reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră,
  • creşterea cu 20% a eficienţei energetice
  • o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Informarea publicului cu privire la obiectivele susmenţionate
  • Creşterea conştientizării publicului cu privire la necesitatea de a acţionaîmpotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.

   Mesajul principal al campaniei este:

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aduceţi beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii dumneavoastră şi celor din comunitatea dvs.

In acest context, Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie, impreuna cu Brigada Politiei Rutiere a Municipiului Bucuresti invita cetatenii din metropola sa participe la ampla actiune organizata  de majoritatea municipiilor resedinta de judet la Saptamana mobilitatii durabile alaturandu-se  demersului nostru, promovand cel putin una  din formele mobilitatii in mediul urban.

Presedinte AVAC- Romania                         Seful Brigazii Politiei Rutiere

Stefan Racasan                                                 Comisar sef de Politie

                                                                                 Nicu Dragos

Leave a Comment

Scroll to Top